Varför du ska se upp för electroneum

Varför du ska se upp för Electroneum (ETN)

Electroneum (ETN) verkar dyka upp allt oftare i stora Svenska kryptovaluta forum. Men efter närmare research så ringer väldigt många av varningsklockorna kring denna väldigt lyckade ICO.

Varför du ska se upp för Electroneum (ETN)

Den ”unika” blockkedjan

Electroneum påstår sig byggt en egen blockkedja för att nå mass adoption via alla smartphone användare. Men i själva verket är det en fork av Monero’s blockkedja med minimala modifikationer. Monero har förvisso en väldigt bra blockkedja, så det är inget fel med det, men att påstå att de skulle ha byggt en ny revolutionerande blockkedja är helt falskt.

Varför du ska se upp för Electroneum (ETN)

Den mobila ”miningen”

Sedan kommer vi till den stora slagpunkten, det som drar all hype till den här valutan – Den mobila miningen!

Som ni själva kan läsa så har de en ”unik mobil mining upplevelse” i själva verket så är det alltså inte någon som helst mining som sker på mobiltelefonerna. Utan all mining görs som vanligt på datorer, men tack vare Cyptonight algoritmen som också används i Monero så är den både möjlig att minea med CPU och GPU och är ASIC resistant.

Varför du ska se upp för Electroneum (ETN)

Hela poängen är alltså att mobiltelefonerna kommer köra tester på hur mycket processorkraft de innehar och sedan ”räkna ut” en teoritisk hash/s. Den kommer alltså inte lägga till några block på blockkedjan, inte hjälpa till att stödja nätverket, utan kommer alltså att få en del av de mynt som är kvar från token sale. Ett av de större problemen kommer vara benägenheten att fuska systemet. Lyckas en utvecklare ”reverse-engineera” appen så kan de potentiellt sett ändra sin processors värde till vad den vill, och således få en mycket större utbetalning. Till råge på allt är ju en del av det facinerande med blockkedjor att det inte går att ändra det som skett. Så lyckas någon sätta sin hashrate till ett infinite värde kan den enkelt hämta ut större delen av alla mynt som ska delas ut till alla mobila miners. Samma problem kan också uppstå genom att sätta upp tusentals virtuella mobiltelefoner på datorer istället. Som apputvecklare kan man inte alls vara säker på säkerheten kring ens app, och det faktum att appen är helt centraliserad i det här fallet gör ju att blockkedjan enkelt kan utsättas för diverse attacker.

Varför du ska se upp för Electroneum (ETN)

50% Bonus rate under Token Sale

Alla personer du ser promota denna valuta har varit med sedan dag 1, som ni förstår har de alltså fått köpa valutan så pass billigt att de knappt kan förlora några pengar på det. Man kan läsa lite överallt om ETN och dess genomslagskraft har varit enorm, men som ni läst tidigare helt utan anledning. Det är inte ovanligt att ha en bonus under token sale, men det ger ett väldigt dåligt första intryck eftersom deras teknik alltså inte är tillräckligt attraktiv för att det ska vara värt att betala något utan att få bonus.

Varför du ska se upp för Electroneum (ETN)

Referral system i appen

Deras mobila app har ett referral system där du kan bjuda in dina vänner till ETN för att ha en chans att tjäna ETN, det är väldigt oseriöst.

Centraliserad Mining

Under tillfällen har miningen varit helt centraliserad, där ex Nano-pool haft 62% av all hashrate, detta innebär att de enkelt skulle kunna utföra en 51% attack och ta över alla ETN som finns i rullning.

Varför du ska se upp för Electroneum (ETN)

Summering

Electroneum är en läskigt dålig coin. Den erbjuder ingenting revolutionerande och är för centraliserad för sitt eget bästa. I dagsläget har ETN bara en stor nyckel till sin framgång, och det är hype.

Istället bör du läsa på https://kryptokungen.se/hur-man-koper-altcoins/ och handla några andra roliga alternativa mynt!