garlicoin nybörjarguide

Vad är Garlicoin (GRLC)? En nybörjarguide till det nya meme-myntet

Garlicoin (’Garlic Coin’) är den senaste skojvalutan och har helt otroligt nog fått hela 130.000 medlemmar i sin subreddit på bara en månad. Som namnet kanske avslöjar så handlar det alltså om vitlök och vitlöksbröd.

Innehållsförteckning 💼

  • Hur kom Garlicoin till?
  • Vad är Garlicoin?
  • Garlicoins tekniska specifikationer
  • Hur börjar jag med garlicoin?
  • Hur köper man garlicoin?
  • Garlicoin mining

Hur kom Garlicoin till? 👼

Garlicoins startpostGarlicoin startade genom en reddit post, (Reddit är världens största internet-forum), av användaren DigitalizedOrange där han efterfrågade  30.000 ’upvotes’ på sitt inlägg för att han skulle skapa en kryptovaluta om vitlöksbröd, kallad för Garlicoin.

Det slutade däremot inte bara med att han nådde sitt mål utan inlägget fick hela 46 000 ’upvotes’. Subredditen, (en egen del av Reddit för en viss community), för Garliccoin är redan uppe i 137 000 prenumeranter vilket gör communityt större än subreddits för kryptovalutor som Cardano, NEO, Stellar, EOS, Monero, Dash med flera. Att tillägga är att ovan nämnda valutor alla är värda flera miljarder dollar. Det är även större än dess största konkurrent Dogecoin som funnits långt mycket längre.

garlicoin subreddit

Vad är Garlicoin? 🥖

Garlicoins grundare beskriver Garlicoin som en seriös kryptovaluta, trots att den börjat som ett skämt. Målet med valutan är att inte bara att vara en meme valuta, (något som sprids i ett humoristiskt syfte), utan även en community driven sådan. Där användarna och communityn ska kunna vara med från starten av en ny kryptovaluta och får vara med och bestämma hur myntet ska fungera och vad som ska utvecklas. Valutan har faktiskt redan börjat användas och den första pizzzan köptes för 13 stycken GRLC. GRLC värderas till ungefär 2 dollar styck för tillfället, men viktigt att tänka på är att värdering bara baseras på ett fåtal transaktioner och bör därför tas med en nypa salt.

garlicoin pizza

Garlicoins tekniska specifikationer: 🖥

Maximala mängden mynt: 69 miljoner (Bestämt av communityn genom en omröstning)
Blocktid: 40 sekunder (Tid det i genomsnitt ska ta att lösa varje block)
Start block reward: 50 GRLC ( Så många nya garliccoin som ska skapas vid varje block, halveras efter en viss mängd block)
Proof of Work: Scrypt-adaptive-N (Den algoritmen som används vid mining, den här är resistent mot specialtillverkade chip och är därför möjlig att minea med vanliga grafikkort)

120.000 mynt har blivit preminade, vilket innebär att teamet har tagit fram dessa själva innan lanseringen av projektet. Desa mynt kommer däremot att delas ut till communityn genom en så kallad airdrop där alla som är med i subredditen kommer få ett mynt.

Hur börjar jag med garlicoin?

Eftersom du är så tidigt ute så finns det just nu en airdrop till alla medlemmar av subredditen, där alla får 1 GRLC var.
Är du sugen på att gå med i garlicoin subredditen kan du gå in här https://www.reddit.com/r/garlicoin/

För att ta del av airdropen går du enklast in på https://garlicwallet.com och skapar en egen plånbok som kan hålla dina garlicoins. Därefter går du in på https://garlicoin.io/ och trycker på länken till garlicoin airdroppen.
Vid tillfället av publiceringen så är det däremot problem att komma in på airdropen på grund av den stora efterfrågan.

Efter du kommit in på airdropen fyller du i din garlic adress och sedan blir du ombedd att logga in på reddit för att bevisa att du är en del av communityn.

Hur köper man garlicoin? 🤑

Airdropen är inte det enda sättet att få tag på garlicoin utan tror du på dess framtida utveckling kan du även köpa fler GRLC genom https://www.reddit.com/r/GarlicMarket/  – Men se upp för scammers i sådana utrymmen eftersom du köper av andra människor.

Garlicoin kommer förmodligen även att listas på marknadsplatser i framtiden, så när det händer kommer vi uppdatera det här inlägget. Den finns för nuvarande bara att köpa på marknadsplatsen TradeSatoshi, men det är en sida vi avråder er att använda  eftersom den tidigare varit involverad i scams.

Garlicoin mining ⛏

Just nu är svårighetsgraden inte speciellt hög på miningen av Garlicoin, vilket innebär att om du har ett hyfsat grafikkort kan du enkelt börja minea fram några garlicoin om dagen. Du kan läsa mer om hur garlicoin går att minea här: https://pandawanfr.github.io/GarlicRecipes/

Är så kallade skämt-kryptos något du helst inte involverar dig i kan vi rekommendera dig att istället läsa om hur man kommer igång med Bitcoin. 👑