Hur man köper ripple

Hur man köper Ripple

I den här snabbguiden kommer vi att gå igenom hur du köper Ripple. Ripple har de senaste dagarna exploderat i värde vilket skapat ett stort intresse för valutan. Däremot är inte valutan så lätt tillgänlig som exempelvis Bitcoin som du kan handla på mer välkända ställen som Coinbase. Därför har vi satt ihop den här guiden så att du ska kunna köpa Ripple så snabbt och enkelt som möjligt.

Steg 1:

Gå till Binance

Steg 2:

Hur man köper Ripple

Tryck på registrera högst upp i högra hörnet

Steg 3: 

Fyll i formuläret och gå igenom registreringsprocessen. Ifall det sista fältet är tomt kan du skriva in koden 12750388 så hjälper du Kryptokungen.se att leverera fler guider som denna 🙂

Registrera dig med 12750388

Steg 4:

Nu är du inloggad och har en profil klar, då trycker du på Funds -> Deposits/Withdrawals så får du upp en lista på alla dina konton.

Välj funds -> deposts withdrawals

Steg 5:

tryck på deposit och välj adressen till den valutan du vill sätta in

Nu måste du föra över en annan valuta till Binance för att kunna handla Ripple. Binance tar inte emot kort, så vi rekommenderar alla att starta ett konto på en annan exchange som ex. Coinbase där du köper en valuta med ett vanligt kort eller banköverföring för att sedan skicka över mynten till Binance. Det kanske låter komplext men det är inga konstigheter. Vi rekommenderar att du köper Litecoin på Coinbase eftersom det är väldigt låga transaktionsavgifter. Eller om du har någon annan valuta redan så kan du skicka över dessa till Binance. Sök på valutan du ska skicka över och sedan trycker du på deposit. Då får du upp adressen du ska skicka mynten till.

Steg 6: 

Om du redan vet hur man skickar mynt till din Binance plånbok kan du skicka över dem nu och hoppa över till Steg 7.

För dig som inte vet hur man skickar över mynt så går det till så här:

Du kopierar ”deposit” adressen från din Binance plånbok som överrens stämmer med den valutan du vill skicka från ex. Coinbase. Alltså den adressen du nyss kopierat i bilden ovanför.

Är du inne på Coinbase så trycker du på Accounts tabben och så går du till den valutan du vill skicka, sedan trycker du på send knappen:

Hur man köper Ripple

Då får du upp följande ruta där du kan lägga in den Binance Adress du ska skicka till. Sedan fyller du enkelt i hur mycket du vill skicka över och sedan trycker du på Continue.

Hur man köper Ripple

Efter det här så får du vänta några minuter tills nätverket har tagit med din transaktion och ett antal block efter det godkänt transaktionen. Därefter kommer pengarna ligga på ditt Binance konto under Funds -> Deposits Withdrawals.

 

Steg 7:

Nu har du skickat över din valuta till Binance och kan se den på din plånbok under Funds -> Deposits Withdrawals på Binance. Om du inte har det får du vänta tills din transaktion gått igenom, tänk på att vissa valutor är långsammare än andra, och gör man en överföring med låg avgift till miners så kan det ta extra lång tid.

Gå till exchange sedan basic

Tryck fram exchanges i vänstra hörnet, tryck på Exchanges -> Basic.

 

Steg 8:

Välj den valutan du har skicka över och växla den till bitcoins

I högra hörnet finns en sökruta där du kan söka efter det paret du ska växla. All handel på Binance sker genom Bitcoin, så först måste du köpa BTC med den valutan du fört över till Binance. I det här fallet har vi Litecoin (LTC) som vi säljer till BTC. Har du istället skickat över Ethereum så skriver du ETH/BTC istället. Har du skickat över Bitcoin till Binance kan du hoppa över det här steget.

Sälj din valuta till bitcoin

När du tryckt fram rätt par så kan du trycka på 100% i säljrutan, det vill säga att du säljer 100% av dina överförda mynt till Bitcoin (BTC). Efter du tyckt på sälj knappen har du nu BTC på ditt konto och kan därmed köpa vilken annan av de 80 valutorna som finns på Binance.

Steg 9:

Sök efter XRP vilket är ripples ticker och gör ett köp

Sök efter Ripple (XRP/BTC) paret i sökrutan för att sedan gå över till buy sidan. Här kan du nu trycka på 100% eller skriva in hur många ripple du vill köpa för dina BTC. Tänk på att priserna alltid är skriva i Bitcoins så att du inte blir förvirrad.

Tryck på Buy XRP så är du klar!

Skriv in summan och sedan köp

Nu har du köpt Ripple och kan se din Ripple wallet genom att trycka på Funds -> Deposits / Withdrawals igen!

Hoppas att du tyckt att den här guiden varit till mycket hjälp. Dela den gärna med dina vänner och bekanta och gilla kryptokungen på facebook eller twitter och bli en del av kryptofamiljen nu!