hur man köper altcoins

Hur man köper altcoins

I den här guiden kommer du lära dig att köpa altcoins. Altcoins var från början alla mynt som inte är bitcoin, alltså alternativa mynt. Men idag brukar i alla fall vi på kryptokungen kalla alla mynten som inte finns på Coinbase för altcoins istället, eftersom mynt som Ether (Ethereum) och Litecoin har fått så stort genomslag kan de knappast kallas för alternativa mynt. I alla fall så kommer du i den här guiden lära dig att köpa altcoins som exempelvis Verge (XVG), Tron (TRX), Stellar Lumens (XLM), Cardano (ADA), Monero (XMR), Ripple (XRP), Qtum (QTUM), NAV Coin (NAV), NEO (NEO), OmiseGO (OMG) och MIOTA (IOTA) med många flera.

Är du bara intresserad av Bitcoin, Ethereum och Litecoin kan du handla på enklare exchanges som Coinbase.

Steg 1: ☺️

Gå till Binance

Binance kan ibland vara stängt för nya medlemmar, ifall registreringen är stängd så fungerar det att registrera sig och istället använda KuCoin

Steg 2:

Hur man köper altcoins

Tryck på ”register” registrera högst upp i högra hörnet för att komma till registreringen.

Steg 3: 

Fyll i formuläret och gå igenom registreringsprocessen. Ifall det sista fältet är tomt kan du skriva in koden 12750388 så hjälper du Kryptokungen.se att leverera fler guider som denna 😊

Registrera dig med 12750388

Steg 4:

Nu när din är profil är färdig registrerad så trycker du på Funds -> Deposits/Withdrawals så får du upp en lista på alla dina konton. Härifrån kan du se alla dina pengar och olika konton, du får också en översikt över alla wallets du har på Binance.

Välj funds -> deposts withdrawals

Steg 5:

tryck på deposit och välj adressen till den valutan du vill sätta in

Binance är en så kallad mynt till mynt exchange, så nu måste du föra över en annan valuta till Binance för att kunna handla dina altcoins. Binance tar alltså inte emot kort, så vi rekommenderar att starta ett konto på en annan exchange som ex. Coinbase där du köper en valuta med ett vanligt kort eller banköverföring för att sedan skicka över mynten till Binance.
Det här kanske är första gången du ska göra en överföring med kryptovalutor, så vi hjälper dig hela vägen.
Vi rekommenderar att du köper Litecoin eller Ethereum på Coinbase eftersom det är väldigt låga transaktionsavgifter i jämförelse med Bitcoin. Eller om du redan har en annan valuta så kan du skicka över den till Binance. På Binance så söker du på valutan du ska skicka över och sedan trycker du på deposit. Då får du upp adressen du ska skicka mynten till.

Steg 6: 

Om du redan vet hur man skickar mynt till din Binance plånbok kan du skicka över dem nu och hoppa över till Steg 7.

För dig som inte vet hur man skickar över mynt så går det till så här:

Du kopierar ”deposit” adressen från din Binance plånbok som stämmer överrens med den valutan du vill skicka från ex. Coinbase. Alltså den adressen du nyss kopierat i steget ovanför.

Är du inne på Coinbase så trycker du på Accounts tabben och så går du till den valutan du vill skicka, sedan trycker du på send knappen:

Hur man köper altcoins

Då får du upp följande ruta där du kan lägga in den Binance Adress du ska skicka till. Sedan fyller du enkelt i hur mycket du vill skicka över och sedan trycker du på Continue.

Hur man köper altcoins

Efter det här så får du vänta några minuter tills nätverket har tagit med din transaktion och ett antal block efter det godkänt transaktionen. Därefter kommer pengarna ligga på ditt Binance konto under Funds -> Deposits Withdrawals.

Nu har du utfört din första transaktion, visst var det enkelt? 😊

Steg 7:

Nu har du skickat över din valuta till Binance och kan se den på din plånbok under Funds -> Deposits Withdrawals på Binance. Om du inte har det får du vänta tills din transaktion gått igenom, tänk på att vissa valutor är långsammare än andra, och gör man en överföring med låg avgift till miners så kan det ta extra lång tid.

Gå till exchange sedan basic

Tryck fram exchanges i vänstra hörnet, tryck på Exchanges -> Basic. Detta tar fram den enkla tradingvyn, det finns en avancerad vy också för de med lite bättre koll och som kanske tradear lite oftare.

 

Steg 8:

Välj den valutan du har skicka över och växla den till bitcoins

I högra hörnet finns en sökruta där du kan söka efter det trading paret du ska använda. All handel på Binance sker genom Bitcoin, så först måste du köpa BTC med den valutan du fört över till Binance. I det här fallet har vi Litecoin (LTC) som vi säljer till BTC. Har du istället skickat över Ethereum så skriver du ETH/BTC istället. Har du skickat över Bitcoin till Binance kan du hoppa över det här steget.

Sälj din valuta till bitcoin

När du tryckt fram rätt par så kan du trycka på 100% i säljrutan, det vill säga att du säljer 100% av dina överförda mynt till Bitcoin (BTC). Efter du tyckt på sälj knappen har du nu BTC på ditt konto och kan därmed köpa vilken annan av de 80 valutorna som finns på Binance.

Steg 9:

Sök efter XRP vilket är ripples ticker och gör ett köp

Sök efter den valutan du vill köpa med Bitcoin, exempelvis EOS (EOS/BTC). Välj paret i sökrutan för att sedan gå över till buy sidan. Här kan du nu trycka på 100% eller skriva in hur många EOS du vill köpa för dina BTC. Tänk på att priserna alltid är skriva i Bitcoins så att du inte blir förvirrad.

Tryck på Buy så är du klar!

Skriv in summan och sedan köp

Nu har du köpt altcoins och kan se dina wallets genom att trycka på Funds -> Deposits / Withdrawals igen!

Har du frågor kan du ställa dessa i Kryptovalutor för Nybörjare på Facebook!