Lär dig köpa Bitcoin och andra kryptovalutor på 3 minuter

Bitcoin och kryptovalutor har det senaste året sett en explosion i antalet användare och värde där bitcoin, den första och största av valutorna, har ökat över hela +1000%.📈 Anledningen till detta är att allt fler får upp ögonen för denna tekniska innovation som många av världens smartaste människor anser är lika revolutionerande som internet när det nådde massorna på 90-talet.

Väldigt många av de som lär sig om Bitcoin idag tror att de "missat tåget" och är alldeles för sent ute, men faktumet är att uppskattningsvis mindre än 0.5% av världens befolkning äger någon kryptovaluta överhuvudtaget. Så KryptoKungen kan garantera att vi fortfarande är i ett oerhört tidigt stadie, så om du vill hänga med i utvecklingen och ha bitcoin som en del av din sparportfölj, se till att följa dessa enkla steg. 👍

1. Gå in på Coinbase
Länk till Coinbase.com

Använder du länken ovan får du $10 i bitcoin gratis när du gjort ditt första köp på Coinbase till ett värde av $100. Samtidigt stödjer du Kryptokungen och gör det möjligt för oss att fortsätta leverera artiklar och guider för nybörjare. Tack! 🙏
2. Registrera dig på Coinbase
Du börjar med att fyll i dina uppgifter och skapar ett konto. Därefter kommer du att få verifiera din mailadress. Sedan måste du sätta upp tvåstegsverifiering. Det innebär att du verifierar ditt telefonnummer och med tvåstegsverifiering så har du ett extra skydd som gör det i princip omöjligt att hacka ditt konto även fast ditt lösenord är stulet.

Du kommer även att bli ombedd att ladda upp en bild på ditt pass, körkort eller ID-kort. Det är en helt vanlig säkerhetsprocess, precis som när du ska öppna ett bankkonto.
Första steget i registreringsprocessen på coinbase

Registrera dig på Coinbase

3. Lägg till en ny betalningsmetod
Detta alternativ finns vanligtvis på startsidan när man är nyregistrerad, om du inte hittar så kan du enkelt klicka på "Settings -> Payment Methods" och sedan "+ Add Payment Method".
4. Välj mellan kortbetalning och banköverföring
Nu är det dags att välja om du vill köpa med kort eller göra en banköverföring. Väljer du att köpa med kort går transaktionen igenom direkt och dina bitcoins läggs till på ditt konto. Nackdelen med kortbetalningar är att du får betala en relativt hög avgift på dina köp. Det andra alternativet är att göra en banköverföring, det är mycket långsammare och tar mellan 4-5 dagar men har istället en mycket lägre avgift.

5. Gör ditt första kryptovaluta köp
Gå till "Buy/Sell" och välj den valutan du vill köpa. Sedan kan du välja vilken betalningsmetod du ska använda och hur mycket du vill köpa för. Köpet är direkt och dina Bitcoin / Ethereum / Litecoins blir direkt tillagda och tillgängliga på ditt Coinbase konto.
6. Ladda ner Coinbase appen till din smartphone
Nu när du gjort ditt första köp vill du såklart ha stenkoll på dina kryptovalutor. Ladda ner Coinbase appen till din smartphone så kan du följa kursen som en hök samt köpa och sälja on-the-go om det skulle vara läge för det.

Grattis! 👑
Nu har du gjort ditt första riktiga steg in i världen av Kryptovalutor. Har du uppskattat guiden så tycker vi att du ska dela den med dina vänner, så att de också har en chans att ta del av Kryptovaluta resan. 🚀

I nästa del i Kryptokungens nybörjarguide kommer du få lära dig på vilka olika sätt du säkert kan förvara dina nyförvärvade kryptovalutor.

Del 3. Blockkedjan Del 4. Hur lagrar man Kryptovalutor?