Raiblocks rebrandar till Nano

Från RaiBlocks till Nano || En snabb recap ⚡️

Kryptovalutan känd för sina gratis och nästintill omedelbara transaktioner kallad RaiBlocks har sett en astronomisk uppgång i värde de senaste månaderna. Från att ha legat runt $0.15 i november så peakade priset vid hela $37 runt tiden vi lämnade 2017 bakom och gick in det nya året. Om den utvecklingen inte fångade allas uppmärksamhet så har möjligtvis de senaste nyheterna från core teamet gjort tricket.

Rebrandingen till Nano 🎉

Den 31:a januari annonserades en rebrand, eller omprofilering, av RaiBlocks ut genom en artikel på Medium. Motiveringen bakom påstås vara en önskan och vilja från kryptovalutans community att ändra namnet till något mer passande för den breda massan. Detta då det tidigare namnet, RaiBlocks, ansågs vara både svårt i uttalet samt hur det stavas, vilket inte gick ihop med teamets ambitioner att skapa en valuta och varumärke som ska spridas och användas på en global skala. Därför blev lösningen helt enkelt ett namnbyte till Nano, ett namn som antyder på de snabba transaktionerna och icke-existerande avgifterna för att skicka dessa.

Men namnbytet vart inte det enda som ändrades genom rebrandingen. Utan hela designen fick sig en rejäl uppfräschning med ny logga samt gränssnitt på plånböckerna och deras konton på olika sociala medier.

Från RaiBlocks till Nano || En snabb recap ⚡️

Den nya plånbokens gränssnitt

Responsen från RaiBlocks community vart snabb och teamet hyllades och gratulerades för ett bra jobb med rebrandingen. Nyheten spred sig också snabbt utanför kryptovalutans anhängare då till exempel de massiva mediehuset Forbes lade ut en artikel med titeln ”XRB Price Has Surged 41% In 24 Hours”.  Så man kan lugnt säga att rebrandingen vart en lyckad sådan. Men när hela marknaden störtdyker så krävs det tyvärr mer än ett nytt namn och design för att stå emot och efter uppgången kom även fallet för Nano då vid skrivandet av den här artikeln vart priset ner 20% det senaste dygnet.

Nano down 20% after a big rise

Nano ner 20% efter en stark uppgång

RaiBlocks historia 📜

RaiBlocks skapades år 2014 med syftet att lösa några av de problem Bitcoin kämpar med på sin resa till att bli en valuta som en dag potentiellt ska hantera hela världens transaktioner. Nämligen skalbarheten och den inte så miljövänliga miningen. Med löftet om gratis och omedelbara transaktioner på ett nätverk som förlitar sig på mer energi-snål mining så låg ribban minst sagt högt för teamet bakom den nya kryptovalutan. Sättet de tänkte lösa dessa problem vart genom användandet av en teknik som också utgör grunden till en väldigt välkänd valuta, nämligen IOTA.

Vi kommer inte dyka ner i detaljerna här, men kortfattat beskrivet så fungerar den så kallade block-lattice infrastrukturen på ett sätt där varje användare i nätverket besitter och underhåller sin egen blockkedja, kallad ”konto-kedjan”. Detta betyder att varje sändare och mottagare i en transaktion sköter verifieringen istället för externa miners, vilket på så sätt erbjuder en potentiell lösning för skalningsproblemen och den höga energikonsumptionen.

Teamet 👬

Trots att projektet har varit igång några år så har teamet bakom kryptovalutan huvudsakligen bestått av grundaren själv, den amerikanske mjukvaruutvecklaren Colin LeMahieu. Men när projektet började få mer uppmärksamhet och uppta mer av grundarens tid så avslutade han sina andra projekt för att på heltid ägna sig åt driva RaiBlocks framåt. Sedan när valutans värde började öka i en exponentiell fart så gjorde även storleken på teamet bakom detta och nu utgörs det av flertalet utvecklare utöver grundaren samt ett marknadsföringsteam, en jurist och en designer.

Framtiden  📅

Annonseringen av rebrandingen till Nano tog också upp vad som ligger härnäst i pipelinen för kryptovalutan. Teamet dedikerar just nu majoriteten av sin tid och energi på att släppa en desktop plånbok samt en iOS plånbok, varav båda nu har öppnat registreringen för Beta-versionen.

Resurser  💡

Hemsida – https://nano.org/en

Community – https://www.reddit.com/r/nanocurrency

Plånbok – https://nanowallet.io/

Vart du köperhttps://www.binance.com/

 

Tror du inte att Nano är framtiden? Läs mer om hur du köper Bitcoin och Ethereum istället!