Bitconnect död

Scammet Bitconnect imploderar ⚠️

Bitconnect är en av kryptovalutornas största och mest välkända scams, ett pyramidspel utan dess like. Bitconnect har haft stor spridning eftersom det främst går ut på att bjuda in vänner som investerar sina egna pengar, och sen i sin tur bjuder in sina vänner. Sedan får du i ett fallade led pengar för varje person du värvar till pyramiden och sedan pengar för den personens värvningar och så vidare. Ett typiskt ponzibedrägeri med andra ord.

Bitconnect lovade även stor avkastning på alla investerade pengar vilket också är typiskt i ett ponzibedrägeri. I själva verket har pengarna flödat från alla nya förvärv och alltså inte deras påstådda trading robot som förmodligen aldrig existerat. Användarna blev lovade en avkastning på minst 0.20% varje dag men oftast långt mer, vilket resulterar i oerhört stora summor om man ser till ränta på ränta effekten som uppstår. Många välkända youtubers ligger bakom den stora succén för Bitconnect. Däribland CryptoNick och Trevon James som båda har dragit in flera miljoner dollar på plattformen, men som nu börjar sopa bort spåren efter sig och tar bort sina klipp.

Den 13 Januari i år så gick Bitconnect ner för underhåll och har sedan dess skyllt på att de bland annat har blivit utsatta för en DDoS attack, alltså en attack där stora nätverk av datorer attackerar sajten i syfte att släcka den.

Bitconnect kommer försvinna?

Men tidigt i morse så gick Bitconnect ut med att de lägger ner sin plattform och har betalat ut alla pengar som varit låsta till plattformen i BCC (plattformens egen valuta), till en värdering av 363 dollar, vilket varit den genomsnittliga värderingen av en BCC token de senaste 15 dagarna. Problemet är att ingen vill köpa BCC tokens när plattformen lägger ner, vilket resulterat i en nedgång på 97% under dagen. Marknadsvärdet för Bitconnect gick därför från lite över 2.5 miljarder dollar till 41 miljoner dollar inom loppet av några timmar. Många av användarna på Bitconnect har lagt in alla sina besparingar i plattformen som de tyvärr inte kommer se röken av. Samtidigt som Bitconnects helt okända grundare sprungit iväg med alla bitcoins som placerats av dessa ovetande investerare från första början.

Bitconnect ner 97 procent

(Bild från Coinmarketcap den 17 Januari)

Detta är såklart en stor förlust för många och ger ett negativt intryck för nya investerare som precis fått upp ögonen för kryptovalutor. Men i längden är det här mycket bra för branschen i sin helhet, eftersom ännu ett stort scam blir tvungen att lägga ner. Ju fler pyramidspel och scams som behöver lägga ner, desto mer fokus läggs på riktiga kryptovalutor som faktiskt bringar värde och något vettigt till ekosystemet. Däremot har tyvärr inte Bitconnect helt försvunnit utan deras nya ICO (Initial coin offering) BitconnectX är påväg, men vi hoppas att denna krasch avskräcker folk från att någonsin gå i närheten av Bitconnect och dess avkomma med sina pengar igen.

Slutligen hoppas vi på KryptoKungen att ingen av våra läsare gått in med pengar i Bitconnect, och vad du än gör inte går in med pengar i BitconnectX.

Är något för bra för att vara sant så är det också oftast det.

 

Investera i riktiga valutor som Bitcoin och Ethereum idag, gå till vår guide för att komma igång med kryptovalutor!

För att inte missa framtida nyheter, guider och mycket mera signa upp för KryptoKungens nyhetsbrev och gå med i Kryptovalutor för Nybörjare för att ta del av diskussioner och möta likasinnade. 🚀