Coinbase CEO uttalar sig efter kritikstormen

USA:s största marknadsplats Coinbase som för många i västvärlden är det första steget in i kryptovärlden på grund av sin användarvänliga och simpla köpprocess har under senaste tiden fått utstå massiv kritik från Bitcoin-communityt. Detta då företaget trots att de haft lång tid på sig och enorma resurser inte har implementerat de tekniska uppgraderingar av Bitcoin-protokollet som drastiskt skulle sänka transaktionsavgifterna och belastningen i hela nätverket. Eftersom Coinbase har sett antalet nya användare absolut explodera under hösten och därför står för en stor del av alla transaktioner på blockkedjan så är detta än allvarligare.

Denna kritikstorm har nu lett till att Coinbase CEO Brian Armstrong via twitter försöker lugna sina kritiker genom att utlova att dessa uppgraderingar är på väg.

Coinbase CEO uttalar sig efter kritikstormen

Tidigare i december konstaterade mjukvaru-ingenjören Subhan Nadeem att om alla transaktioner i Bitcoin-nätverket vart så kallade SegWit-transaktioner, vilket är den största av uppgraderingarna Coinbase inte har implementerat, så skulle varje block kunna hålla hela 8000 transaktioner. Detta skulle innebära att kön på obekräftade transaktioner skulle börja försvinna snabbt och avgifterna skulle gå er till nära noll igen.

För att inte missa framtida nyheter, guider och mycket mera signa upp för KryptoKungens nyhetsbrev och gå med i Kryptovalutor för Nybörjare för att ta del av diskussioner och möta likasinnade. 🚀