KFC börjar sälja Kyckling för Bitcoin

En av världens största snabbmatskedjor Kentucky Fried Chicken har nu genom en krypto-kampanj börjat acceptera bitcoin som betalningsmetod i sina Kanadensiska restauranger. Via ett tidsbegränsat erbjudande säljs så kallade ”Bitcoin Buckets”, vilket är en hink med friterad kyckling som endast kan köpas med bitcoin.

För att kunna hantera kryptomarknadens volatila prisutvecklingar så är en bucket prissatt till $20 vilket vid köp sedan konverteras till det aktuella bitcoinpriset. Detta pris per bucket kan följas genom en live-sändning på KFC facebook-sida. Vid skrivandet av den här artikeln vart alla buckets helt slutsålda så kampanjen verkar minst sagt varit lyckad.

If Satoshi reveals his true identity, his bucket is on us. #BitcoinBucket
— KFC Canada (@kfc_canada) January 11, 2018

Trots att det är tydligt att KFC bara är ett i raden av många traditionella företag som hoppar på det allt växande och snabbare krypto-tåget för ett sätt att synas på sociala medier och nyhetersportaler, så är det många personer inom kryptosfären som ser detta som ännu ett tecken på att Bitcoin är väg på väg att gå mainstream.

För att inte missa framtida nyheter, guider och mycket mera signa upp för KryptoKungens nyhetsbrev och gå med i Kryptovalutor för Nybörjare för att ta del av diskussioner och möta likasinnade. 🚀