Nordea bannar Bitcoin

Storbanken Nordea förbjuder anställda att köpa Bitcoin ⛔️

Det har ryktats tidigare men nu är det bekräftat att Nordea stoppar en hel avdelning på banken att handla bitcoin och andra kryptovalutor. Avdelningen som det drabbar är enligt Nordeas kommunikationschef i Norge, Synne Ekrem, Wholesale Banking vilket innefattar ca 3800 personer. Främsta anledningen bakom detta ska vara att personalen på denna avdelning arbetar under hårdare regelverk.

Nordeas VD Casper von Koskull har sedan tidigare yttrat sin negativa syn på Bitcoin och hans svårigheter att förstå sig på kryptovalutans framgång och syfte. I intervjuer i slutet av 2017 gick han till exempel ut och sa att han tycker det är ett skämt att stater låter Bitcoin fortsätta leva.

”När du tittar på bitcoin visar historien att nya valutor har kommit och gått”, sade von Koskull också i en intervju med Bloomberg News.

KryptoKungen har försökt nå Nordea-chefen för ett förtydligande vilka valutor han syftar på och hur de är relevanta när bitcoin vart först och fortfarande störst, men tyvärr utan resultat. Men likt många andra stora bankchefer så ser von Koskull trots sin inställning till kryptovalutor en stor potential för blockkedjan och dess användningsområden där Nordea själva har gjort stora investeringar.

För att inte missa framtida nyheter, guider och mycket mera subscribea  för KryptoKungens nyhetsbrev och gå med i Kryptovalutor för Nybörjare för att ta del av diskussioner och möta likasinnade. 🚀